L’Associació Esportiva Campllong és una associació sense ànim de lucre que neix amb la vocació de promoure l’esport al poble de Campllong. També té com a funció principal l’aprofitament de les instal·lacions esportives del poble, així com l’organització d’esdeveniments esportius: sortides amb bicicleta, torneigs de tennis taula, marxes populars, etc. Actualment a nivell federatiu l’AE Campllong disposa de dos equips federats de tennis taula i d’un club ciclista.

Inicis

El 30 de juny del 1992 i sota els efectes dels Jocs Olímpics de Barcelona es crea l’Associació Esportiva Campllong, sota les sigles A.E.Campllong. Aprofitant una allau de nouvinguts al poble i una època amb una considerable natalitat, un grup de pares i de gent amb inquietuds per l’esport del nostre municipi formen aquesta associació, que té com a prioritat fomentar l’esport a Campllong, tenint com a esport principal el futbol sala, i agrupant altres esports com poden ser el bàsquet, el tennis taula o la gimnàstica. L’associació aconsegueix formar varis equips de categories de base, assentar l’equip de tennis de taula masculí, i es forma un equip femení de bàsquet. Els equips de futbol sala arriben a tenir uns 30 nens vinculats o naturals de Campllong, demostrant que aquest esport, en un poble d’uns 300 habitants en aquells moments, pot esdevenir un club important de formació si es dota d’una infraestructura i d’unes instal·lacions adequades. Però l’èxit és efímer, ja que si bé s’arriba a competir en torneigs reconeguts i campionats comarcals, mai s’arriba a federar cap equip com a tal. Com a conseqüència els equips de base de futbol sala benjamins, alevins i infantils acaben desapareixent, així com també l’equip de bàsquet femení.

Evolució

El club de tennis taula es consolida al llarg de més de 20 anys com un referent a les comarques gironines, competint de manera quasi ininterrompuda amb diversos equips. Així mateix, el 2009 es crea un equip de futbol sala sènior federat, que competeix durant 4 temporades. Alhora, l’associació es nodreix de noves cares, que impulsen el “Torneig 3×3 de fubtol” durant 5 edicions i la “Duatló Camp a Través”, entre d’altres.

Actualment, el Club Tennis Taula Campllong  es manté amb dos equips federats i el 2015 es crea el Club Ciclista Campllong.

.